AfvallenBEWEGENBLOGSupplementen

Dag 1 | Sportvasten Tessa

Geschreven door Tessa van der Zanden 26 september 2017 0 reacties
Tessa - salade met olijven

Daar gaan we dan: na lang lacherig gedaan te hebben over het feit 10 dagen Sportvasten te gaan volgen zijn we toch echt begonnen vandaag. Niet alleen Pim en ik: ook Niven en Ga-Yi. Het begon eigenlijk allemaal als een grapje ‘om wat strakker naar Bali te kunnen’. Uhh holy moly and the journey begins..

Waarom?

Waarom ik Sportvasten wilde proberen? Meer om het mentale aspect. Super nieuwsgierig hoe ik dit ga trekken als food-lover. Als iemand gek is op lekker koken en eten: dan ben ik dat wel (indo genen?). Maar afgelopen tijd toch vooral gemerkt hoeveel behoefte ik heb aan suiker (lees TONY CHOCOLONELY) in de avond. Goed, ook wel even een soort test voor mij dit dus. Ik ben zo’n persoon die ’s avonds in bed al nadenkt over het ontbijt de dag erna. Dat ontbijt wordt deze 10 dagen natuurlijk steeeds minder.. en minder.. Hmm, ben benieuwd!

Boodschappen

Gister alle boodschappen gehaald: deze bestonden voornamelijk uit veeeel groeten en fruit. O ja, en pistachenoten (kneiter veel) want die zijn blijkbaar goed voor de vetverbranding. Nu al wat geleerd he he. Eigenlijk ben ik altijd super sceptisch geweest over dieeten.. toch was ik super nieuwsgierig naar de Sportvasten-reis omdat Pim hem al meerdere keren had gedaan.

Dag 1

Goed. Dag 1 word ik wakker met een gek gevoel alsof ik op schoolreisje ga: geen idee wat me te wachten staat. Pim zegt dat ik super grumpy ga zijn deze week van de honger hahaha.. zou best eens kunnen kloppen kuch. Dit noemen ze ook wel: hangry ;). Vandaag staat helemaal volgepland bij Ten: openen, 2 lesjes pilates, PT, evaluaties, rondleidingen: kortom DRUK! O ja en vandaag was het 32 graden. Lekker tropisch eerste daggie dus. Maar die drukke planning was eigenlijk wel fijn als afleiding. Ik moest gewoon gaan zoeken wanneer ik mijn ontbijt, supplementen, lunch, supplementen enz. moest gaan nuttigen. Wel even wennen hoor om je eetmomenten zo te plannen. De Metabolic Switch is een soort waterige shake die je bij elke maaltijd moet nemen. ‘Aardbei’ dus ik denk yehess lekker. OK alles behalve lekker dus. Chemisch van smaak en super dun, maar goed niet jenken: drinkuh. Het went wel.

Genieten!

Het stomme is dat mijn gedachtegang vandaag al veranderde: de lunch was gemengde sla met 1 tomaat en 10 olijven. De olijven waren hemels, terwijl ik er normaal niet eens naar om kijk. Nu ga je veel meer genieten van smaken. Avondeten was gewokte groenten met wat rijst: hier zou ik normaal niet echt warm van worden maar halleluja dit was lekkerrrrr. De pistache nootjes na het eten zijn eigenlijk een soort toetje en hier kan ik ook echt van genieten. Toch struggle ik ’s avonds rond een uur of 22:00 met mijn lichte suikerverslaving: thinking about chocolat. Maar goed, negeren die handel en lekker een kop thee nemen. Want als ik ergens voor ga, ga ik ervoor en ga ik absoluut niet foetelen.

Dag 1 zit erop: en uit mijn plastestje blijkt dat ik al in de vetverbanding zit. Whaaat..?!
We durven te wedden dat je dit ook leuk vindt

REN MET TEN!FACEBOOKINSTAGRAM