AfvallenBEWEGENBLOGSupplementen

Dag 7 | Sportvasten Tessa

Geschreven door Tessa van der Zanden 3 oktober 2017 0 reacties
Tessa eet een appeltje

Normaal gesproken zou ik zeggen: mag het weekend iets langer duren? Nu zeg ik: MAANDAG! ETEN! Jaahaa want we mogen weer vast voedsel eten vandaag. Ik begin al te kwijlen als ik denk aan mijn ontbijt: een appel en een nectarine. Hmmmm..

07:00 weer paraat op de cardiofiets om mijn dagelijkse halfuurtje te doen. Dit gaat niet meer zo soepel als op het begin door de zware benen. Zo haalde ik op het begin makkelijk 180Watt, nu hang ik zo rond de 130. Conditioneel lukt het makkelijk, lichamelijk minder. Door verzuring in mijn benen wordt het een pittige kwestie. Maar hey, wat is nou een halfuurtje toch?

Verzuring

Het fietsen vandaag ging niet zo: verzuring in de benen, niet meer gewend zo vroeg actief te doen, geen bodem om op te teren. Nee het ging gewoon niet. Dus weer een beetje kwakkelend onder mijn hartslagzone voltooide ik mijn training. Best frustrerend vind ik dat dan, maar morgen is weer een nieuwe dag. Nieuwe kansen 😉

‘Ik mag weer eten’

Dan mag ik toch eindelijk ontbijten.. De appel snijd ik in partjes, want dat vind ik toch net iets lekkerder eten dan hap slik vanaf de appel. O my goooood wat smaakt dit goed. En wat vult het?! Na 1 appel zit ik eigenlijk al bommetje vol, maar ik eet de nectarine daarna toch ook nog maar even op. Zo lekker sappig, zoveel smaak. Ik ben in de hemel. Iedereen bij Ten vraagt waarom ik zo’n grote grijns op mijn waffel heb en ik zeg: “IK MAG WEER ETEN!”

Komende week wordt extreem druk op het werk: bomvolle planning, deel van het team op vakantie en het lijkt wel alsof iedereen in september lid wilt worden. Dus gas erop! Na een drukke ochtend is het tijd om te lunchen: salade met tomaten en olijfjes. Weer met een grote grijns op mijn waffel loop ik met mijn bordje naar buiten, want ik ga dit lekker oppeuzelen in de zon. Hmmmmmmm.. ook dit smaakt me zo zo zo goed! Ik heb nog nooit zo genoten van de smaak van olijven. Zo’n simpele salade, maar zo lekker. Ik moet dit echt vaker gaan eten bedenk ik me.

‘Ben je afgevallen, Tes?’

Ik krijg gelijk energie van al het lekkere eten, maar begin blijkbaar toch een ingevallen kupke te krijgen. ‘Ben je afgevallen Tes?’ blijkbaar is het al goed te zien. Toch zie je het zelf minder als je elke dag in de spiegel kijkt. Maar voornamelijk bij mijn buik en armen zie ik het zelf. Nu wil ik niet eindigen als een mager sprietje, dus dat wordt even goed bij eten in BALI ☺ (volgende week woensdag al, jaaahaaaaa!).

Het avondeten van vandaag was echt een dik vet feestje: kabeljauw met spinazie. Weer een smaakexplosie in mijn mond. En weer aan het genieten van dit super simpele eten. Ook dit moet ik vaker maken. Het hoeft helemaal niet met zoveel poespas merk ik. Tuurlijk, ik hou van koken. Maar simpel, gezond eten is ook echt heel lekker! Dat besef heb ik toch wel gekregen vandaag.

Night night!
We durven te wedden dat je dit ook leuk vindt

REN MET TEN!FACEBOOKINSTAGRAM