ReceptenVOEDING

Esthers favoriete herfstrecept: Ovenschotel van kip, en herfstgroenten.

Geschreven door Esther Sondeijkers 23 oktober 2018 0 reacties

Heerlijk, de herfst doet zijn intrede! In deze periode eet ik graag seizoensgroenten die de kleuren van de herfst hebben. Heerlijke zoete pompoen en champions bijvoorbeeld met een mooi contrast van een groene groente. Wat is nu toch zo lekker en gezond aan pompoen, de basis van dit gerecht? Ten eerste is pompoen zacht en zoet van smaak. Ideaal voor kinderen! Het bevat veel kalium, beta caroteen, foliumzuur en vitamine C. Verder is pompoen vezelrijk en bevat het weinig koolhydraten. Ideaal wanneer je met Fit & Slank bezig bent en/ of in balans wilt blijven.

Mijn dochter en ik verzamelen samen de groenten die we gaan klaar maken voor vanavond, zie foto! Verder nemen we blokjes kipfilet als basis.

Ingrediënten groentenmengsel:

  • 1x Pompoen,
  • 1 bakje champions
  • 1x broccoli
  • 2x paprika (rood en/ of geel)
  • 3 krielaardappeltjes p.p.
  • 1x ui, 1 teen knoflook
  • 1x citroen.

Ingrediënten gemarineerde kip:

  • 100 gram kipfiletblokjes p.p. (75 gram voor kinderen)
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper naar smaak.

Ingrediënten tzaziki:

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • bosje gehakte verse koriander.

Bereiding kipblokjes: Marineer de blokjes kipfilet in 2 eetlepels ketjap, peper, paprikapoeder, knoflook en korianderzaad. Deze leggen we op de bodem van een overschaal.

Bereiding van de groenten: de pompoen 5 minuutjes in kokend water onderdompelen, dan kom je er makkelijk met een mes door heen. Vervolgens snijden we deze in blokjes. De zaden kun je bewaren en later in de oven roosteren. De broccoli snijden we in roosjes en blancheren we 2 minuten in het kookwater van de pompoen. De aardappeltjes snijden we met schil en al in smalle partjes. De champions en paprika samen met de ui in reepjes of blokjes snijden.

Uiteindelijk roeren we alles door elkaar heen met citroensap, verse knoflook, peper en een beetje olijfolie. Het groentenmengsel komt bovenop de gemarineerde kip en gaat op 180 graden de oven in voor 40 minuten. Intussen maken we een frisse tzaziki van Griekse yoghurt, verse koriander en knoflook. Deze serveren we bij het gerecht. Smullen maar!

Je kunt dit gerecht ook varieren met kikkererwten in plaats van de aardappels. Zin in een knapperige bite? Rooster dan de pompoenpitten 20 minuten op 200 graden in de oven en strooi deze er overheen.Dit gerecht is volwaardig en simpel voor het hele gezin. Ben je alleen? Dan heb je nog een portie voor de dag erna!




We durven te wedden dat je dit ook leuk vindt

Laat een reactie achter

REN MET TEN!FACEBOOKINSTAGRAM