BEWEGENBLOG

Van fitniksen naar fitnessen

Geschreven door Maikel Bergsma 2 mei 2018 0 reacties
bootcamp meerssen

Je kent het misschien wel. Je denkt lekker even een uurtje te gaan sporten, maar eigenlijk heb je geen idee wat je aan het doen bent. Het probleem zit hem vaak in het maken van een plan en de doelstelling die daaraan gekoppeld is.

Waarom wil je gaan sporten?

De meest gegeven antwoorden op die vraag zijn: ‘Ik wil afvallen’ of ‘Ik wil mijn conditie verbeteren’. Vaak denkt men af te vallen door veel cardio te doen, want dan zit je namelijk in de vetverbrandingszone. Dat kan kloppen inderdaad, maar is dat wel de beste optie voor het realiseren van jouw doelstelling? Veel mensen sporten op de verkeerde manier waardoor ze hun doelstellingen niet behalen en dus eigenlijk aan fitniksen zijn ip.v. fitnessen. Het belang van krachttraining wordt vaak vergeten.

Belang van de juiste training

Misschien is ‘vergeten’ niet eens het juiste woord. Men weet gewoon niet wat ze moeten doen als je het hebt over krachttraining. Hoeveel herhalingen moet ik namelijk maken per krachtoefening? Of hoeveel setjes? En wat is een setje eigenlijk? Waarom krijg ik steeds last van mijn knieën als ik mijn benen train? Of last van mijn onderrug?

Daarnaast zijn er ook nog eens veel verschillende vormen van krachttraining…
Zo kun je trainen op krachtuithoudingsvermogen, explosieve kracht, duurkracht, snelkracht, maximale kracht, etc. Maar welke trainingsvorm moet ik nou eigenlijk gebruiken voor mijn gewenste resultaat?

De reden waarom ik inhaak op het belang van krachttraining, zit hem in het vergroten van de rustverbranding. Hiermee bedoel ik dat het aantal calorieën dat jij per dag verbrandt in rust, groter wordt, wanneer jouw spiermassa groter wordt.

Je lichaam sterker maken

Ik snap dat dit allemaal abracadabra voor jou is. Daarom is het ook belangrijk dat je kiest voor de juiste begeleiding tijdens het trainen, zodat je niet je kostbare tijd aan het verdoen bent. Maar nog belangrijker, zodat je je lichaam niet kapot maakt in plaats van sterker.

Wellicht herken jij jezelf na het lezen van mijn blog hierin. In dat geval kunnen wij bij TEN jou helpen!
Het behalen van resultaat staat bij ons namelijk centraal. Na een persoonlijk intakegesprek, waarin we jouw doelen, motivatie en eventuele blessures bespreken, stellen we samen een plan op, zodat ook jij eindelijk dat lichaam terugkrijgt waar je al jaren van droomt! Wil je je aanmelden voor meer informatie over dit onderwerp? Klik dan hier.

Groetjes,

Maikel!
We durven te wedden dat je dit ook leuk vindt

Laat een reactie achter

REN MET TEN!FACEBOOKINSTAGRAM