ReceptenVOEDING

Herfst bonenstoof met aubergine, courgette en worstjes

Geschreven door Tessa van der Zanden 28 september 2018 0 reacties
Gezonde bonen stoof

Als ik aan herfst denk, denk ik aan grote stoofpannen gevuld met heerlijk eten. Het volgende recept is een van mijn favoriete eenpansgerechten. Dit recept is voor ongeveer 4 personen.

Wat heb je nodig?

1 courgette
1 aubergine
2 rode uien
2 paprika’s
400g trostomaten
7 takjes tijm
2 teentjes knoflook
270g runderbraadworstjes
400g borlottibonen (blik)
400g cannellinibonen (blik)

Hoe maak je het?

1. Snijd de courgette, aubergine, paprika’s en tomaten in kleine blokjes. De uien snijd je in halve ringen en de worstjes in plakjes van 2cm dik. Pers de knoflook fijn
2. Spoel de bonen in een vergiet af en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
3. Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de worst, knoflook en ui 4 minuten. Voeg de courgette, aubergine en paprika toe en bak deze 4 minuten mee.
4. Voeg nu de tomaten, tijm en bonen toe en laat op laag vuur 10 minuten stoven. Breng het vervolgens op smaak met peper en zout.
Dit stoofgerecht is lekker met brood, of met volkorenpasta. Eet smakelijk!




We durven te wedden dat je dit ook leuk vindt

Laat een reactie achter

REN MET TEN!FACEBOOKINSTAGRAM