AfvallenBLOGFit & SlankReceptenVOEDING

In mijn Sas: herfst recept

Geschreven door Saskia Huck 14 december 2018 0 reacties
Zuurkoolschotel

Hoi allemaal!

Vandaag in ‘in mijn Sas’ deel ik met jullie een van mijn favoriete ovenschotels: zuurkoolschotel. Dit gerecht is een van mijn favorieten op een heerlijke herfstachtige dag en ook nog eens super makkelijk om te maken!

Heb je nog iets over van deze ovenschotel dan kun je dit gerust bewaren voor de dag erna, dan vind ik hem vaak juist lekkerder doordat alle smaken ingetrokken zijn ;-). 

Smakelijk eten!

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 appel
  • 400 gram zuurkool
  • laurierblad
  • 150 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui met de kerrie in de margarine. Bak het gehakt al roerend mee.
  4. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  5. Meng de zuurkool met de appel, 100 ml water en het laurierblad. Laat de zuurkool 15 minuten stoven.
  6. Warm de oven voor op 200° C.
  7. Maak van de aardappelen met hete melk, peper en een beetje nootmuskaat een puree.
  8. Doe de zuurkool in een ovenvaste schaal.
  9. Schep het gehakt op de zuurkool en dek dit af met de aardappelpuree.
  10. Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren.

We durven te wedden dat je dit ook leuk vindt

Laat een reactie achter

REN MET TEN!FACEBOOKINSTAGRAM