AfvallenBLOGFit & SlankLIFESTYLEVOEDING

Met deze 5 tips maak jij jouw afslank voornemens een succes in 2019

Geschreven door Steffie Endeman 18 december 2018 0 reacties

Begin jij 2019 met afslank voornemens? Hoe zorg je ervoor dat je deze afslank voornemens gegarandeerd waar maakt? We beginnen vaak het nieuwe jaar met een vliegende start en voordat februari begint, zijn de voornemens al ver weg gezakt.

Goed nieuws! Er komt een einde aan het niet behalen van je goede voornemens. We hebben namelijk dé 5 tips voor jou op een rijtje gezet zodat jij jouw afslank voornemens voor 2019 waar maakt!

1. Zorg dat je goede voornemen positief is 

Vaak worden we gedreven door iets wat we niet meer willen. We willen niet meer in die grote maat kleding, we willen niet meer een buikje hebben of we willen niet meer moe zijn. Allemaal legitieme goede voornemens, maar niet ‘sexy’ genoeg. Niet aantrekkelijk toch? Ze zijn allemaal pijn gedreven. Er zit geen plezier in. Het is niet fijn om er aan te beginnen.
Maak ze: “joepie, leuk, ga ik doen”!

2. Bedenk waarom je dit wilt gaan doen

wat is jouw belangrijkste waarom? Wil je graag een goed voorbeeld zijn voor je kind(eren)? Of graag van de zomer een bijzondere fietstocht maken? Wat is jouw waarom?

3. Stop met jezelf te saboteren

Angsten en doemgedachtes zijn eigenlijk stemmetjes die jezelf saboteren. Je begint ergens vol goede moed aan, je weet hoe je het gaat aanpakken, waar je moet zijn en hoe je het gaat organiseren. Totdat je jezelf stiekem (onbewust) onderuit haalt, met gedachtes zoals: “het zal toch wel weer niet lukken” of “ja, maar….. wat moet ik dan doen met die verjaardag en dat feestje”? Deze gedachtes zorgen ervoor dat we in onze comfortzone blijven en dus ook niet komen waar we graag willen zijn. Stop met jezelf te saboteren. Deze gedachtes kun je helaas niet uitschakelen, het zit in onze aard om in onze comfortzone te blijven. Wél kun je ervan bewust zijn en proberen geen aandacht te geven aan deze saboterende gedachtes.

4. Waar moet je vandaag mee stoppen om het jezelf gemakkelijker te maken?

Ken je dat? Je hebt een heel plan gemaakt; iedere dag verse zelfgemaakte salades, smoothies blenden en handjes met noten eten. Ojee, de keuken is na één dag al een grote rommel, overal afwas en aan het einde van de week heb je één lepel griekse yoghurt gebruikt, een handje sla en kun je alles wat over datum is weggooien. Maak je plan kleiner, kies waar jij vandaag mee moet stoppen om je dichter bij je doel te brengen. Probeer niet je wereld in één week te veranderen.

5. Waar moet je vandaag mee starten om het jezelf gemakkelijker te maken?

Ga dus niet voor én én én, maar kies voor één ding dat jou vandaag makkelijker gaat maken én je dichterbij je doel brengt. Dit kan zijn: ’s avonds al je sporttas klaarzetten, je ontbijtje de avond van te voren klaar maken, of een boodschappenlijstje op een rustig tijdstip schrijven.
Voor nog meer tips en gegarandeerd in 2019 afslanken? Meld je dan aan voor de voedingscursus Fit & Slank. Klik hieronder voor meer informatie over deze voedingscursus.

Voor meer tips en gegarandeerd afslanken in 2019? Meld je dan aan voor de voedingscursus Fit & Slank. Klik hieronder voor meer informatie over deze voedingscursus.

We durven te wedden dat je dit ook leuk vindt

Laat een reactie achter

REN MET TEN!FACEBOOKINSTAGRAM