BLOGSupplementenVOEDING

Tessa Testing: Vegan Detox Boost dag 5-7

Geschreven door Tessa van der Zanden 31 augustus 2018 0 reacties
Tessa is bezig met haar vegan detox boost

De Vegan Detox Boost duurt 10 dagen en het vervolg op ‘Testing Tessa’ lees je in deze blog! Benieuwd naar de eerste dagen van de Detox Boost en waarom Tessa het doet? Dat lees je hier! Benieuwd naar dag 2 tot en met 4? Dat lees je hier!

Zaterdag 18-8-18

Dag 5 – ‘Sjemoown!’
Als een blok vielen we in slaap vannacht. Opvallend is dat ik (en Pim ook) super vast slaap gedurende deze kuur. Alsof je lichaam écht die slaap uren nodig heeft. Ik word dus elke morgen een beetje dubbel wakker: ene kant heel erg uitgerust, andere kant ook wat sleepy omdat ik te vast heb geslapen. We staan op rond 9:30 en gaan langzaam eens kijken wat we mogen ontbijten.

Het ontbijt vult e-norm. Zo erg dat we het allebei in ‘etappes’ moeten finishen. Dat is dus wel echt iets wat we beide merken: normaal is het hap slik weg ontbijt. Nu kost het wat meer moeite om het ontbijt helemaal op te krijgen, maar dat zal ook liggen aan de hoeveelheden natuurlijk. Ontbijt is denk ik wel mijn favoriete maaltijd van de dag, altijd al geweest trouwens. A good start of the day.

Ook lunch is ‘eten alsof ons leven ervan af hangt’. Haha nee oké ik kan ook overdrijven, maar het is veel. Vooral voor mij merk ik. Bij het avondeten heb ik zelfs moeite bij de laatste happen, omdat de bonen in de maaltijd extreem vullen. Zo liet ik op het einde mijn bakje eten vallen en dacht Pim dat dit expres was, zodat ik het laatste beetje niet hoefde op te eten. Nope het was echt mijn onhandigheid, zie foto.

’s Avonds werken we weer op het Charlemagne Festijn en dit keer sta ik achter de gerechten. Verbazingwekkend genoeg gaat het me goed af en maken zelfs die coppa-truffel-pizza’s me vandaag niks uit. Om 01:00 uur zijn we klaar en hebben we een bijzonder drukke, gezellige avond gehad met zijn allen. Lees: heel veel mensen die bij ons kwamen proeven en Jos, Maikel en ik dansend als Michael Jackson achter de bar. “Hi hi… sjemoown!”

Zondag 19-8-18

Dag 6 – ‘Gekkenhuis bij de stand van TEN!’

Vanochtend geven we ons ontbijtje eens een andere twist door het op te warmen in een pannetje waardoor het een pap wordt. Pim trekt zijn lip op wanneer hij zijn eerste hap eet, ik denk “hmm best lekker”.

Nadat we hebben geluncht is het weer tijd om te vertrekken naar het Charlemagne Festijn. Laatste daggie! Zo lopen er 10 man op het terrein om 15:00 en zo ontploft de markt rond 18:00. Gekkenhuis bij de stand van TEN wat een succes!! Alle mensen zijn laaiend enthousiast over de gerechten die we serveren en daar krijgen wij natuurlijk een kick van.

Sinds deze week zijn we gestart met the Food Label: kant en klaar maaltijden die je vanaf nu kunt kopen bij TEN en heel makkelijk thuis alleen maar op hoeft te warmen. Super easy, super lekker. De maaltijden van the Food Label hebben we dit jaar geïntroduceerd op het Charlemange Festijn en zoals ik al zei: goed geslaagd dus!

Maandag 20-8-18

Dag 7 – ‘Pizza’s eraf trainen?’

Good morning! 5:30 gaat de wekker en na een druk weekend is het opstaan vandaag dus ook geen makkie. Wat Pim en ik allebei merken is dat we een beetje onze ‘explosieve’ kracht missen tijdens deze duur. We voelen ons al een paar dagen een beetje vlak, geen idee waardoor. Niet het einde van de wereld, wel iets wat ons allebei opvalt.

Eenmaal aangekomen bij TEN is het duidelijk dat de scholen weer zijn begonnen: druuuuk! Helemaal niet erg vind ik dit want zo ben ik lekker de hele ochtend heen en weer aan het rennen van hot naar her. Het was een gezellig drukke ochtend, met opvallend veel mensen die ook op het Charlemagne Festijn waren (“hmmm pizza’s eraf trainen?”). Bovendien heel veel leuke reacties op ons nieuwe Food Label, leuk!

Dit is de eerste dag dat we allebei geen tussendoortje mogen, ojee. Daar gaat 1 van je 4 eetmomenten.. slik. Nouja slik.. Het viel eigenlijk wel mee en dat puur doordat het een megadrukke ochtend was. Dan vergeet je zelfs even dat je ook nog een tussendoortje hebt normaal gesproken. De lunch bestaat weer uit een huge gevulde slakom (blijft toch mijn maaltijd waarbij ik het meeste moeite heb).

Nog iets wat Pim en mij opvalt: echt superscherp zijn we niet. Mijn ochtend supplement is verdwenen, maar wel uit de strip gehaald en het lunch supplement vergeten we ook bijna allebei. Hahaha lekker hoor.

’s Avonds komen twee vrienden van Pim bij ons thuis eten. Allebei bereid om mee te eten als vegan. “Jongens dit is echt heel lekker!” oké opluchting.. want bij mannen die komen eten denk je toch echt als eerste aan een groot stuk bufsjtuk? De mannen vonden het vegan maaltje (voornamelijk groenten en peulvruchten) erg lekker. Bon!
We durven te wedden dat je dit ook leuk vindt

Laat een reactie achter

REN MET TEN!FACEBOOKINSTAGRAM