BEWEGENSamen sportenYoga

Verschillende soorten yoga

Geschreven door Sandra Janssen 30 juli 2017 0 reacties

Verschillende soorten yoga

Er zijn verschillende soorten yoga, om yoga te doen hoef je je niet te kunnen opvouwen als een krakeling. Als je bewust ademt ben je in principe al bezig met yoga. Beginnen met eenvoudige rek en strek oefeningen, dit kun je ook nog uitbreiden tot poweryoga. Ik geef een korte beschrijving van de meest voorkomende yogastijlen, maar er zijn er nog veel meer.

Hatha Yoga

De meest bekende yoga vorm is Hatha. Dit is yoga die wordt gedaan door het beoefenen van lichaamsoefeningen en ademhalingsoefeningen. De yogaoefeningen versterken je spieren en gewrichten en maken de wervelkolom veerkrachtiger. De ademhalingsoefeningen maken je bewuster van je adem en hoe je die kunt gebruiken. , ze verhogen ook het effect van de yogahoudingen en bevorderen de concentratie. Je voelt je daardoor ook een stuk kalmer en energierijker. Je staat in het dagelijkse leven zo meer stil bij de dingen die om je heen gebeuren en er meer grip op te krijgen.

Yin Yoga

Yin yoga worden posities langer vastgehouden, waardoor je meer tijd hebt om je grenzen te verleggen en verkennen. De houdingen zijn daarbij vooral gericht op het versterken en versoepelen van de spieren. De Yin yoga heeft een relatief rustig karakter.

Ashtanga Yoga

Ashtanga-yoga betekent letterlijk 8 ledenmaten die verwijzen naar de 8 takken die binnen yoga worden onderscheiden. Iedere tak heeft zijn eigen thema bijvoorbeeld: ademhaling, kracht enzovoort. Ashtanga -yoga is een krachtige dynamische vorm van yoga voor een sterk en energiek lichaam net zoals poweryoga. Je laat een energie naar bepaalde plekken stromen en er wordt  een bepaalde ademhalingstechniek gebruikt.

Bikram Yoga

Bikram-yoga is yoga die wordt gedaan in een ruimte van 40 graden. 26 oefeningen worden in een vaste volgorde gedaan en daardoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Dit stimuleert ook het voorkomen van blessures. Naast deze bekende vormen van yoga zijn er ook wat minder bekende vormen: Krinya yoga, kundalimi yoga, Iyenger yoga , kripak yoga en dru yoga. Er zijn nog meer vormen maar dan ben je nog 3 jaar aan het lezen haha.

Hopelijk heb je iets gehad aan wat ik heb geschreven over yoga, en zit er ook voor jou een goede yogales tussen.We durven te wedden dat je dit ook leuk vindt

REN MET TEN!FACEBOOKINSTAGRAM