BLOGFysioPIJNVRIJ

Voorkomen is beter dan genezen

Geschreven door Lou Jacobs 2 augustus 2017 0 reacties
augustus2017_voorkomen-is-beter-dan-genezen

Sinds 1 augustus 2016 zit ik met mijn praktijk Lou Jacobs – Fysiotherapie gevestigd bij TEN Meerssen – The Lifestyle Company.

Hier willen wij de sporter zo efficiënt en veilig mogelijk naar hun doelstelling begeleiden. 
Hoe we dit doen? Wij zorgen dat er een optimale samenwerking is tussen alle disciplines waardoor we de sporter op alle facetten kunnen helpen. Deze visie om alle onderdelen (van een bedrijf) goed te laten samenwerken zodat uit eindelijk de sporter zijn doelstellingen behaalt pas ik ook toe in mijn eigen werkveld! Nadat ik het CIOS in Sittard heb afgerond heb ik ervaring opgedaan in de fitnessbranche. Na het CIOS ben ik de opleiding fysiotherapie gaan volgen in Heerlen. Uiteindelijk heb ik deze afgerond samen met de opleiding personal trainer. Op het moment ben ik Osteopaat i.o. Door mijn opleidingen kreeg ik al snel in de gaten dat het lichaam niet altijd functioneerde zoals als ik dacht, er is zoveel meer.

Het lichaam en haar systemen

Hiermee bedoel ik dat het lichaam uit verschillende systemen bestaat die net als in een bedrijf goed moeten kunnen samenwerken. Als er ergens in ons lichaam iets niet voor 100% functioneert dan zullen alle andere systemen daar ook zeker mee worden belast. Daarom krijgen we immers klachten die met en zonder oorzaak boven komen drijven. Ik bekijk het lichaam niet alleen per locatie maar zoek ik heel graag uit welke systemen goed functioneren en welke systemen een klein zetje in de goede richting nodig hebben.

Het doorbloedingssysteem

Met de systemen bedoel ik onder andere het doorbloedingssysteem. Als een spier niet voor 100% word doorbloed, zal het ook niet voor 100% functioneren. Moet ik dan specifiek naar die spier gaan kijken, of het doorbloeding systeem onder de loep nemen? Als ik altijd een opgeblazen gevoel heb na het eten, is het dan gewoon zo, of krijgt mijn verteringssysteem het niet efficiënt geregeld omdat het ergens niet goed meewerkt.
Zorgen we er niet voor dat de systemen “gesmeerd” blijven lopen, zal zich vroeg of laat ergens een probleem ontwikkelen in ons lichaam, bijvoorbeeld een blessure.

Hoe mooi ons lichaam is

Het allermooiste van ons lichaam is dat het als eerste altijd zelf de problemen wilt oplossen, maar soms lukt dat niet en moet er hulp bij komen kijken. Ik behandel daarom ook niet altijd specifiek op een plek maar probeer alle systemen in onze fabriek weer zo goed mogelijk te laten samenwerken zodat er geen problemen meer zijn en zelfs problemen in de toekomst worden voorkomen! Als het lichaam instaat is om te herstellen en de klachten verdwijnen weet je ook zeker dat ze zijn opgelost.

Graag deel ik mijn kennis zodat je niet alleen begrijpt waarom je deze klacht hebt maar ook wat we er samen aan kunnen doen. Zo dat je ook je gewenste doelstellingen kunt behalen!
In mijn komende blogs ga ik dieper in op de verschillende systemen in ons lichaam en hoe deze samenwerken:

  • Zenuwsysteem
  • Doorbloedingssysteem
  • Lymfesysteem
  • Stress-systeem
  • Orgaansyteem
  • Hormonenhuishouding
  • Spier en gewrichten systeem
  • Voeding

Tot snel!
We durven te wedden dat je dit ook leuk vindt

REN MET TEN!FACEBOOKINSTAGRAM