BLOGLIFESTYLE

Weetje van de maand #5

Geschreven door Joan Theelen 28 juni 2018 0 reacties
volle maan

Wist je dat volle maan van invloed kan zijn op de mens en onze nachtrust? Uit uitgebreide onderzoeken en studies is gebleken dat de maan wel degelijk van invloed is op onze slaap en je nachtrust kan verstoren. Ook deze maand is er weer een volle maan te zien, namelijk op donderdag 28 juni 2018.

Je hoeft hier niet van te schrikken, want nee, we veranderen inderdaad niet in een weerwolf die nacht. Toch heeft de maan meer invloed op ons dan we denken.

Eerst maar eens een heldere definitie van een volle maan. Je ziet de volle maan op het moment dat de zon, de aarde en de maan op één lijn liggen, met de aarde in het midden. Vanuit ons oogpunt op de aarde, zal op dat moment de maan vrijwel compleet verlicht worden door de zon. Dit fenomeen komt ongeveer iedere 29 dagen voor.

De maan heeft serieus enorme krachten, dat weten we ook, want eb en vloed worden immers door de aantrekkingskracht van de maan veroorzaakt. Dus dat de maan ook invloed heeft op ons, is daarom niet zo’n heel gek idee.

Wat zijn effecten van de maan op onze slaap?

De volle maan kan ervoor zorgen dat inslapen langer duurt, de nachtrust minder efficiënt is en de slaaptijd verkort. Heb je soms last van rusteloze ‘woelnachten’, stress of ben je wat meer prikkelbaar, zonder verklaring, weet dan dat er wetenschappelijk bewezen is dat door de volle maan, deze effecten van invloed zijn op ons.

Je kunt er wel iets tegen doen, namelijk, wanneer je tijdens volle maan net als ik onrustig slaapt, probeer dan eens een slaapmeditatie. Want ook de effecten van yoga en meditatie worden deze avond vele malen krachtiger.

Wat zijn de voordelen?

Voordelen zijn er ‘maanzijdank’ gelukkig ook. De volle maan-periode schijnt perfect te zijn om inzicht te krijgen in vragen als waar sta je op dit moment in het leven, wat heb je bereikt en waar wil je nog naar toe. Dit is het ideale moment om tussentijds bij te sturen!

Zijn er nadelen?

Een ander effect is dat je veel energie overdag hebt, maar helaas ook ’s nachts. Je kunt je enorm sterk en krachtig voelen. Je geest doet dan vooral lekker mee, want je kunt super helder nadenken op dat moment. Dankzij de invloed van de volle maan heb je een sterke drang om dingen te creëren. Hierbij spreek ik vooral uit eigen ervaring. Doe er iets mee, schrijf het op en ga dán lekker slapen…

We durven te wedden dat je dit ook leuk vindt

Laat een reactie achter

REN MET TEN!FACEBOOKINSTAGRAM