LIFESTYLE

WEETJE VAN DE MAAND #7

Geschreven door Joan Theelen 2 april 2019 0 reacties
Mineralen

Het is weer tijd voor mijn weetje van de maand, en dit keer zal ik het hebben over.. edelstenen en mineralen! ‘Ehmmm oké?’ zul je nu misschien denken, maar er schuilt meer achter deze bijzondere stenen dan je denkt!

De kracht en werking van edelstenen en mineralen

Voor zover ik weet is de werking van edelstenen nooit wetenschappelijk bewezen en weet ik ook dat veel mensen hier sceptisch over zijn. Maar door open te staan voor iets wat je misschien niet begrijpt en om te geloven in de kracht van de natuur, kun je veel baat hebben door de werking van edelstenen. 

Edelstenen worden namelijk gebruikt om hun helende werking. Geneeskrachtige stenen worden al sinds de prehistorie gebruikt als amulet. Stenen zoals bergkristal, jaspis, nefriet, granaat en serpentijn zijn enkele van de oudste bekende soorten die opgegraven zijn. Edelstenen hebben een grote aantrekkingskracht op veel mensen. Dit komt niet alleen door hun betoverende schoonheid maar ook door de vele vormen en prachtige kleuren. 

Welke edelsteen past bij mij? 

Wanneer je een edelsteen vasthoudt kan het zijn dat je een prettig kriebelend of warm gevoel ervaart. Edelstenen en mineralen behoren aan te sluiten bij je persoonlijke wensen of klachten. Welke edelsteen vind ik het mooiste of spreekt mij het meeste aan? De beste methode om een edelsteen te vinden is om goed naar je eigen zintuigen en je gevoel te luisteren. Want jij weet wat goed voor jou is.

Je mag er vanuit gaan dat het komt door de trilling die de steen afgeeft. Stenen behoren tot de oudste bewoners van deze aarde, want alles op aarde bestaat uit atomen en hebben een energetische vibratie. Juist deze vibratie wordt opgewekt door elektronen die rond de atoomkern draaien of, beter gezegd, trillen. Sommige stenen geven heel snel energie af, andere werken weer langzamer.

Edelstenen en sterrenbeeld

Een andere manier om de edelsteen te kiezen die bij je past, is afgaan op je sterrenbeeld of de maand waarin je jarig bent. Ieder sterrenbeeld heeft namelijk een aantal stenen die goed bij jou als mens passen. Ik zal je een voorbeeld geven. Ik ben in mei geboren en mijn sterrenbeeld is stier. Geschikte edelstenen voor mij zijn: Aventurijn, Bergkristal en Mosagaat.

Edelstenen reinigen en opladen

Voor een optimale werking van een edelsteen dient de steen goed verzorgd te worden voordat je de steen gaat gebruiken of bij je gaat dragen. Iedere steen heeft zijn eigen methode van reinigen en opladen. Gelukkig kun je opzoeken welke reinigingsmethode past bij de steeds die voor jou geschikt is. Zoek de steen die bij je past en je zult versteld staan!

We durven te wedden dat je dit ook leuk vindt

Laat een reactie achter

REN MET TEN!FACEBOOKINSTAGRAM